Mobile menu
Hajduk II na startu prvenstva dočekuje Kustošiju

Hajduk II na startu prvenstva dočekuje Kustošiju

 
18/8/2017 - 17:55 sati
Hajduk II
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Hajduk II u nedjelju dočekuje Kustošiju na startu 2. HNL. Bijeli su doživjeli dosta promjena, momčad je preuzeo dosadašnji kadetski stručni stožer, trener Siniša Oreščanin i pomoćnik Goran Rosanda. Prvi protivnik Bijelih je Kustošija, koja se također ove sezone plasirala u 2. HNL. 

Utakmica protiv zagrebačke momčadi igra se u nedjelju u 17 sati na glavnom terenu stadiona Poljud, a otvoreni će biti ulazi S i T na istočnoj tribini. Ulaznice po cijeni od 30 kuna te dječje po simboličnoj cijeni od pet kuna mogu se kupiti na kućici pored istočne tribine. 

Pretplate za sezonu 2017/2018 vrijede i za utakmice druge momčadi. Gledatelji koji posjeduju godišnju pretplatu za utakmice Hajduka za sezonu 2017/2018, neovisno o sektoru za koji imaju pretplatu, usmjeravaju se na Istok na ulaze S i T koji su u funkciji.

- Radi se o dosta dobro organiziranoj momčadi, koja je vjerojatno ulaskom u viši rang dobila i još veći polet. Zadovoljni smo odrađenim pripremama, a znamo i kako Kustošija igra, proučili smo njihovu taktiku, ali jučer je došlo do promjene trenera, tako da pred sam start ostaje dosta upitnika - rekao je trener Oreščanin u najavi susreta te naglasio kako će momčad u svakoj utakmici težiti pobjedi, ali rezultat nije osnovni cilj druge momčadi.

- Želimo u natjecateljskim utakmicama što bolje prezentirati sve ono što radimo na treninzima. Imamo vrlo zahtjevnu publiku koja zna što je dobar nogomet, naša je obveza da nakon svake utakmice budu zadovoljni. Igrat ćemo otvoreni nogomet bez zadrške i vjerujem da će navijači to prepoznati. Treba naglasiti kako je liga je vrlo zahtjevna i naporna, a najbolji primjer je momčad Rudeša koji je danas prvoligaš, a u prošloj sezoni je imao točno 50% pobjeda.

Osim lijepe i atraktivne igre, druga momčad trebala bi poslužiti i za afirmaciju mladih igrača...

- Da, ovo natjecanje je odličan filter za mlade igrače, a strategija kluba je da se oni kroz drugu ligu razvijaju za nešto još više i kvalitetnije. Kao pomoć u njihovu sazrijevanju trebao bi poslužiti pokoji iskusniji igrač, pa smo tako angažirali stopera Gorana Grujicu. Uz njega momčad je pojačao i mladi gambijski reprezentativac Pa Omar Babou, a prema potrebi i mogućnostima priključivat će joj se i igrači naših mlađih kategorija, zasad su to Michele Šego i Ante Palaversa, dvojica ulaznih juniora rođenih 2000. godine. Stoga pozivam publiku da dođe podržati Hajdukovu mladost u seniorskoj konkurenciji - zaključio je trener Hajduka II.

18/8/2017 - 17:55 sati
Hajduk II
Foto: Robert Matić / hajduk.hr